Ndërlidhjet

Sot ndahet Çmimi Nobel për Letërsi


Në vitin 2015, laureate e Çmimit Nobel për Letërsi ka qenë shkrimtarja bjelloruse, Svetlana Alexievich.

Akademia Suedeze e Shkencave do të shpallë sot Çmimin Nobel për Letërsi.

Çmimet për mjekësi, fizikë, kimi, paqe dhe ekonomi për këtë vit janë ndarë gjatë ditëve të kaluara.

Në vitin 2015, laureate e Çmimit Nobel për Letërsi ka qenë shkrimtarja bjelloruse, Svetlana Alexievich.

Ajo është shpërblyer për “shkrimet e saj polifonike”, që kanë nxjerrë në pah traumat e Bashkimit Sovjetik, që nga Lufta e Dytë Botërore.

Secili çmim Nobel ka vlerën e rreth 930 mijë dollarëve.

XS
SM
MD
LG