Ndërlidhjet

Gjermania shënon normën më të lartë të lindjeve në dekada


Ilustrim

Gjermania ka shënuar normën më të lartë të lindjeve në më shumë se tri dekada.

Të dhënat e publikuara sot nga Zyra Federale e Statistikve tregojnë për një mesatere prej 1.5 lindjesh për grua, në vitin 2015.

Zyra e Statistikave tha se në mesin e 1,000 grave janë shënuar 27 lindje, çfarë është shifra më e lartë e regjistruar qysh më 1982.

Rritja është më shumë e theksuar te gratë pa shtetësi gjermane.

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, e ka veçuar normën e ulët të lindjeve në Gjermani dhe plakjen e popullsisë në mesin e sfidave më të mëdha për ekonominë e vendit.

Por, pavarësisht rritjes së numrit të lindjeve më 2015, norma është larg 2.1 lindjeve për grua, që kërkohet për të mbajtur një popullsi të qëndrueshme.

XS
SM
MD
LG