Ndërlidhjet

SHBA: Në tri shtete legalizohet përdorimi rekreativ i marihuanës


Marihuana

Tri shtete amrikane, Kalifornia, Masaçusets dhe Nevada, kanë votuar për legalizim të përdorimit rekreativ të marihuanës.

Kështu, tash nurmi i shteteve që e kanë miratuar këtë masë në Shtetet e Bashkuara arriti në shtatë sosh.

Sipas kësaj mase, personat më të vjetër se 21 vjeçar, mund ta përdorin marihuanën për qëllime rekreative.

Megjithatë, sipas ligjit federal amerikan, marihuana mbetet narkotik illegal.

Para 20 vitesh, Kalifornia u bë shteti i parë, që e kishte miratuar legjislacionin për përdorim të marihuanës për qëllime mjekësore.

XS
SM
MD
LG