Ndërlidhjet

KNO e ka emëruar një hetues të ri për dopingun në Rusi


Ilustrim

Ish-presidenti i Zvicrës, Samuel Schmid, është emëruar shefi i ri për hetime i Komitetit Ndërkombëtar Olimpik (KNO) lidhur me dopingun në Lojërat Olimpike Dimërore në Soçi të Rusisë në vitin 2014, pasi një gjyqtar francez ka paraqitur dorëheqje, ka njoftuar KNO.

Zoti Schmid, 69 vjeçar, ishte president i Konfederatës zvicerane dhe ish-shef i Këshillit federal për ushtrinë, popullatën dhe sportin.

Shefi i mëparshëm i hetimeve, francezi Guy Canivet, ishte tërhequr “për shkaqe personale”, ka thënë mbrëmë një zëdhënës i Komitetit Ndërkombëtar Olimpik, por ai do të vazhdoj të ndihmoj me këshillime.

XS
SM
MD
LG