Ndërlidhjet

Stuhi e akullt përfshin Francën dhe Gjermaninë


Gjermani - foto arkivi

Një stuhi e akullt ka përfshirë pjesë të Evropës perëndimore, duke shkaktuar ndërprerje të energjisë elekrtike në shumë shtëpi, si dhe çrregullime në shërbimet hekurudhore.

Në Francë, mbi 237,000 shtëpi janë prekur nga ndërpreja e rrymës.

Në juglindje të këtij vendi, një grua ka vdekur nga rrëzimi i lisit.

Në disa pjesë të Francës, shkollat dhe kolegjet kanë anuluar orët.

Në qytetin Dipe, në veri, erërat kanë arritur në 146 kilometra në orë.

Stuhia, e koduar me emrin “Egon”, ka goditur edhe Gjermaninë, kryesisht në Rineland-Palatinate dhe në veri të Bavarisë.

Tre shoferë kanë vdekur në Bavari si pasojë e rrugëve të akullta.

Ndërpreje të rrymës dhe bllokim të trafikut ka pasur po ashtu.

Moti i ftohtë në gjithë Evropën ka marrë mbi 65 jetë njerëzish.

Polonia, Rumania, Bullgaria, Greqia dhe pjesa perëndimore e Turqisë janë përfshirë më së keqi nga bora dhe acari.

XS
SM
MD
LG