Ndërlidhjet

Një eksperte për Rusinë raportohet se do të marrë post kyç në Shtëpinë e Bardhë


Shtëpia e Bardhë

The Washington Post ka raportuar se Fiona Hill, analiste për Rusinë dhe eksperte për presidentin Vladimir Putin, do të marrë postin e drejtores së lartë për Evropë dhe Rusi në Këshillin për Siguri Kombëtare të Shtëpisë së Bardhë.

Për këtë çështje, Washington Post ka raportuar më 28 mars, duke cituar zyrtarë të paidentifikuar nga Shtëpia e Bardhë. Në fillim të marsit, mediat kishin raportuar se presidenti Donald Trump dëshiron ta emërojë Hillin në këtë pozitë por kjo gjë nuk është konfirmuar.

Hill prej vitit 2006 deri 2009, kishte shërbyer si zyrtare e inteligjencës kombëtare për Rusi dhe Euroazi në Këshillin Kombëtarë të Inteligjencës.

XS
SM
MD
LG