Ndërlidhjet

Deputetët britanik kontestojnë rolin udhëheqës të SHBA-së në Lindjen e Mesme


Presidenti amerikan, Donald Trump

Deputetët britanikë konsiderojnë se Britania e Madhe nuk duhet të mbështetet edhe më tutje tek udhëheqja amerikane në Lindjen e Mesme, duke kërkuar që Londra të punoj ngushtë me Evropën për të shpëtuar zbatimin e një marrëveshje bërthamore të fuqive botërore me Iranin.

“Presidenti amerikan ka marrë disa qëndrime të cilat nuk janë konstruktive dhe se janë të mundshme madje edhe konfliktet”, thuhet në deklaratën e Davida Howell, kryetar i Komitetit britanik për marrëdhënie ndërkombëtare.

Marrëveshja ndërmjet Iranit dhe gjashtë fuqive të mëdha e kufizon programin nuklear të Teheranit, si lëshim për disa lehtësime që do t’u bëheshin sanksioneve ndërkombëtare kundër Iranit.

Por, Presidenti amerikan Donald Trump e ka cilësuar këtë si “marrëveshjen mëtë keqe që është arritur ndonjëherë”, dhe ka paralajmëruar se administrata amerikane do ta shqyrtoj nëse do të bëj lëshime apo tërheq sanksionet.

XS
SM
MD
LG