Ndërlidhjet

HRW vlerëson ndryshimet pozitive në Uzbekistan


Presidenti uzbek, Shavkat Mirziyoev.

Human Rights Watch (HRW) thotë se autoritetet uzbeke kanë ndërmarrë “disa hapa pozitivë”, për të përmirësuar situatën e të drejtave të njeriut, gjatë vitit të parë të qeverisjes së presidentit, Shavkat Mirziyoev.

Organizata ndërkombëtare, në një raport i ka bërë thirrje qeverisë të transformojë këto të arritura në ndryshime institucionale dhe ndryshime të qëndrueshme.

Megjithatë autoritetet uzbeke, akoma duhet të përmbushin rekomandimet nga Kombet e Bashkuara, për mbylljen e burgut Jaslyk, që është i njohur për rastet e torturës, shkruhet në raport.

Mirziyoev, ishte zgjedhur president i përkohshëm i vendit, në shtator të vitit 2016-të, pas vdekjes së presidentit, Islam Karimov, i cili ka qeverisur Uzbekistanin për 27 vite.

XS
SM
MD
LG