Ndërlidhjet

Grueter: Kryqi i Kuq holandez ka braktisur hebrejtë gjatë luftës së dytë botërore


Foto nga arkivi

Një historiane, nga një institut i respektuar ka thënë se një degë e Kryqit të Kuq holandez ka bërë “shumë pak apo aspak”, për të ndihmuar hebrejtë e persekutuar nga okupatorët nazistë.

Ky përfundim, që i përforcon gjetjet e mëhershme, është prezantuar përmes një libri të mërkurën nga Regina Grueter nga instituti për luftë, holokakust dhe gjenocid, NIOD.

Rreth kësaj qështje është bërë hulumtim katërveçarë edhe nga Kryqi i Kuq.

Grueter ka thënë se Kryqi i Kuq holandez, me bazë në Hagë “ ka braktisur popullatën hebreje”.

Drejtori i tanishëm i Kryqit të Kuq, Inge Brakman, u ka kërkuar falje komunitetit hebrej në librin e promovuar në Amsterdam.

XS
SM
MD
LG