Ndërlidhjet

BE: Britania ka afat dy javë për të shënuar progres rreth Brexitit


Shefi i bisedimeve të Brexitit, Michel Barnie.

Udhëheqësi i bisedimeve të Brexitit, Michel Barnier, ka thënë se kanë mbetur vetëm dy javë për Britaninë dhe Bashkimin Evropian për të shënuar “progres”, në mënyrë që vendet anëtare të BE-së të aprovojnë fillimin e bisedimeve në një samit.

Nëse nuk arrihet ndonjë marrëveshje në dy javët e ardhshme, atëherë vota që vendosë për të ardhmen e Britanisë dhe Bashkimit Evropian, do të shtyhen në mars të vitit 2018.

Të dyja palët kanë thënë se knë nëvojë për kohë dhe vendosmëri ligjore për të braktisur përfundimisht BE-në, në mars të vitit 2019-të.

XS
SM
MD
LG