Ndërlidhjet

SHBA: Ushtria e pranoi hetimin sekret për objektet UFO


Pamje e një objekti që konsiderohej se ishte UFO i fotografuar më 31 korrik të vitit 1952 mbi Nju-Xherzi në SHBA

Ushtria e Shteteve të Bashkuara ka pranuar se në mënyrë sekrete ka zhvilluar hetime për objektet e paidentifikuara fluturuese, të njohura me shkurtesën UFO, për një periudhë pesëvjeçare.

E përditshmja New York Times ka raportuar se programi për hetimin e paraqitjeve të UFO-s ka zgjatur në periudhën 2007 – 2012, ndërsa ka kushtuar 22 milionë dollarë në vit.

Por, gazeta i ka cituar disa burime, që kanë thënë se programi sekret mbetet aktual edhe në ditët e sotme.

Pentagoni ka pranuar dje se programi ka përfunduar në “kornizën kohore 2012”.

“Ishte vendosur se kanë ekzistuar edhe çështje të tjera të prioritetit të lartë, që meritojnë fonde dhe se ishte në interesin më të mire të Departamentit të mbrojtjes për të bërë ndryshim”, ka thënë një zëdhënëse e Pentagonit, e cila megjithatë, nuk ka deklaruar në mënyrë specifike nëse një program i tillë i ngjashëm ekziston ende.

“Departamenti i mbrojtjes i merr seriozisht të gjitha kërcënimet dhe kërcënimet potenciale për popullin tonë, për pasurinë tonë dhe për misionin tonë dhe ndërmerr aksion çdo herë kur zhvillohet ndonjë informatë e besueshme”, tha kjo zëdhënëse e Pentagonit.

XS
SM
MD
LG