Ndërlidhjet

Letonia nuk e lejoi hyrjen e gazetarit nga Rusia


Pamje e një pjese të kryeqytetit Riga në Letoni

Ministri i brendshëm i Letonisë, Rihards Kozlovskis, tha sot se autoritetet nuk e kanë lejuar reporterin televiziv nga Rusia, Anatoly Kurlayev, për të hyrë në këtë vend “për një periudhë të pacaktuar kohore”.

Në deklaratën e tij, ky ministër nuk i ka dhënë arsyet e ndalesës së tillë.

Kozlovskis tha se Letonia në vitin 2007 e kishte përpiluar një listë të zezë me afro 100 emra për shkaqe të ndryshme, përfshirë “qasjen jomiqësore” ndaj Letonisë dhe popullit të vet.

Kurlayev është arrestuar dhe dëbuar nga Letonia, pasi më 1 janar kishte hyrë në Letoni.

Kurlayev më vonë i ka thënë televizionit rus, Channel One, se autoritetet e Letonisë ia kanë paraqitur atij një dokument të nënshkruar nga ministri i brendshëm, me të cilin shpallet se atij i është ndaluar hyrja në Letoni prej vitit 2015.

Raportohet se tensionet ndërmjet Rusisë dhe ish-republikave sovjetike baltike, Letonisë, Estonisë dhe Lituanisë, janë shtuar prej aneksimit ilegal të Krimesë së Ukrainës nga ana e Rusisë, në vitin 2014.

Të tri këto shtete baltike aktualisht janë anëtare të NATO-s.

XS
SM
MD
LG