Ndërlidhjet

OSBE: Përpjekje për ndaljen e konfliktit në Ukrainë


Kryesuesi i ri i OSBE-së Angelino Alfato

Ministri i jashtëm i Italisë, Angelino Alfano, thotë se do ta vizitoj Ukrainën dhe Rusinë në javët e ardhshme për “intensifikim” të përpjekjeve për ndaljen e konfliktit në pjesën lindore të Ukrainës, derisa është bërë kryesues i Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE).

“Baza jonë kryesore provuese është kërkimi për zgjidhjen e krizës në Ukrainë”, tha Angelino Alfano në mbledhjen e djeshme të OSBE-së në Vjenë, duke i shpallur planet e tij për ta vizituar Ukrainën dhe Rusinë, në fund të këtij muaji.

Prej prillit të vitit 2014, kur ka filluar konflikti në pjesën lindore të Ukrainës ndërmjet forcave qeveritare dhe separatistëve të mbështetur nga Rusia, janë vrarë më se 10,300 njerëz.

XS
SM
MD
LG