Ndërlidhjet

Papa Françesku lutet për përfundimin e konfliktit në lindje të Ukrainës


Papa Françesku në vizitën e tij në Bazilikën Shën Sofia në Romë

Papa Françesku ka vizituar Bazilikën ukrainase në Romë, duke bërë lutje për katolikët që janë vrarë në Ukrainë për shkak të besimit të tyre gjatë udhëheqjes sovjektike.

Gjatë vizitës së tij në Shën Sofia, papa u ka thënë besimtarëve se I kupton vuajtjet e tyre për shtetin e tyre, që po përballet “me luftë dhe probleme ekonomike”.

Ai po ashtu është lutur që të përfundojë konflikti i armatosur në lindje të Ukrainës.

Nga prilli i vitit 2014, në lindje të këtij shteti kanë vdekur më shumë se 10,300 persona, gjatë luftimeve në mes të forcave qeveritare ukrainase dhe separatistëve pro-rusë, të cilët kontrollojnë disa pjesë të rajoneve Donetsk dhe Luhansk.

“I bëjë lutje Princit të Paqes të ndalojë armët”, ka thënë ai.

Shën Sofia ishte ndërtuar më 1963, derisa Papa Françesku është i treti person me pozitë të tillë që e viziton këtë vend.

XS
SM
MD
LG