Ndërlidhjet

Dy kongresmenë amerikanë e propozuan Natasha Kandiqin për Çmimin Nobel


Natasha Kandiq

Kryesuesi i Komisionit të Helsinkit në SHBA, senatori Roger Wicker, dhe anëtari i Dhomës Përfaqësese të Kongresit të SHBA-ve, Eliot Engel, dje e kanë nominuar Natasha Kandiqin dhe Fondin për të Drejtën Humanitare për Çmimin Nobel për Paqe për vitin 2018.

“Zonja Kandiq e ka themeluar Fondin për të Drejtën Humanitare në Beograd, në vitin 1992, për t’i dokumentuar shkeljet tejet të rënda të të drejtave të njeriut të kryera gjatë konflikteve lidhur me shkatërrimin e ish-Jugosllavisë”, kanë shkruar në arsyetimin e tyre të dy ligjvënësit amerikanë.

Mëtutje ata kanë theksuar se “pas 25 vitesh, Fondi për të Drejtën Humanitare vazhdon të luftojë për drejtësi për viktimat e krimeve të luftës dhe për ta kundërshtuar nacionalizmin ekstrem dhe raportet e tensionuara etnike, që mbeten në Ballkanin perëndimor”.

XS
SM
MD
LG