Ndërlidhjet

Departamenti i Drejtësisë konfirmon se hetimet e Muellerit janë të ligjshme


Këshillari special, Robert Mueller, foto nga arkivi

Departamenti amerikan i Drejtësisë ka përkrahur këshilltarin special, Robert Mueller, pasi një padie që është ngritur kundër tij nga Paul Manfort, ish udhëheqësi i fushatës së presidentit amerikan, Donald Trump, transmeton Reuters.

Manafort pati deklaruar se ka vepruar kundër hetimeve të Muellerit sepse sipas tij ai ka tejkaluar autoritetin ligjor.

Mueller dhe ekipi i tij janë duke hetuar nëse ka pasur ndonjë bashkëpunim në mes të fushatës së Trumpit dhe Rusisë.

“Këto pretendime janë të pavlefshme”, ka deklarauar Departamenti i Drejtësisë.

“Hetimet e këshilltarit special dhe ndjekjet penale janë plotësisht të ligjshme”.

Sipas tij, ky rast duhet hedhur poshtë.

Zyra e Muellerit ka akuzuar Manafort-in dhe partnerin e tij biznesor, Rick Gates ndër të tjera për pastrim parash dhe konspiracion kundër Shteteve të Bashkuara.

XS
SM
MD
LG