Ndërlidhjet

Policia evakuon Berlinin për asgjësim të bombës


Berlin, 20 prill, 2018.

Një zonë e madhe në qendër të Berlinit, përfshrë dhe stacionin qendror të trenit, u evakua të premten, për shkak të asgjësimit të një bombe të Luftës së Dytë Botërore.

Policia i evakuoi të gjitha ndërtesat brenda rrezes prej 800 metrash, ndërsa funksionimi i autobusëve dhe i tramvajëve u ndërpre.

Rruga ku u zbulua bomba britanike prej 500 kilogramësh këtë javë, u mbyll po ashtu.

Mbi 70 vjet pas përfundimit të luftës, Gjermania vazhdon të gjejë bomba dhe municione të tjera.

Vitin e kaluar, një bombë masive e hedhur nga Forcat Ajrore Mbretërore të Britanisë u zbulua në Frankfurt. Asgjësimi i saj nxiti evakuimin e rreth 60,000 njerëzve nga shtëpitë e tyre.

XS
SM
MD
LG