Ndërlidhjet

Presidenti Thaçi dekreton Ligjin për ratifikimin e demarkacionit


Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi.

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, dekretoi Ligjin për ratifikimin e Marrëveshjes për kufirin shtetëror në mes të Republikës së Kosovës dhe Malit të Zi.

Dekretimi i këtij ligji pasoi vendimin e Gjykatës Kushtetuese, e cila ditë më parë ka vlerësuar se ratifikimi i Marrëveshjes për kufirin shtetëror në mes të Republikës së Kosovës dhe Malit të Zi, nuk ishte në kundërshtim me Kushtetutën e Kosovës.

“Presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, duke u bazuar në kompetencat e tij kushtetuese dhe ligjore, ka dekretuar shpalljen e Ligjit për ratifikimin e Marrëveshjes për kufirin shtetëror në mes të Republikës së Kosovës dhe Malit të Zi. Ky dekret ka hyrë sot në fuqi, pas nënshkrimit nga presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi”, thuhet në një komunikatë për media të lëshuar nga Zyra e presidentit të Kosovës.

Marrëveshja e demarkacionit të kufirit me Malin e Zi ishte ratifikuar në mars të këtij viti, në Kuvendin e Kosovës.

XS
SM
MD
LG