Ndërlidhjet

Suedia lëshon këshilla se si të përgatitet për luftë


Ilustrim

Qirinjtë dhe faculetat janë vetëm disa nga gjërat që Suedia i ka këshilluar familjet t'i mbajnë rezervë, në rast të luftës.

Qeveria suedeze ka dërguar fletushka te 4.7 milionë familje, duke u shpjeguar se si të përgatiten më mirë për kriza të mëdha.

Këto kriza përfshijnë sulmet terroriste dhe kibernetike, fatkeqësitë natyrore, aksidentet serioze dhe konfliktet ushtarake.

"Mendoni se si ju dhe njerëzit përreth mund të përballoni një situatë në të cilën shërbimet normale të shoqërisë nuk funksionojnë si zakonisht", thuhet mes tjerash në fletushka.

Fletushkat nën emrin "Nëse kriza ose lufta vjen" janë shpërndarë në kohën kur janë rritur shqetësimet për aktivitetet ushtarake të Rusisë, terrorizmin dhe lajmet e rreme.

XS
SM
MD
LG