Ndërlidhjet

Erdogan bën thirrje për forcim të lirës turke


Presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan, ka bërë thirrje për konvertim të dollarëve dhe eurovë në lira, për të krijuar një rritje të kësaj valute në krahasim me valutat e huaja.

“Vëllezërit e mi që kanë dollarë dhe euro nën jastakët e tyre, investoni paratë tuaja në lira. Ne do të bëjmë këtë ndryshim së bashku”.

Ky fjalim ishte pjesë e zgjedhjeve parlamentare dhe presidenciale të planifikuara të mbahen më 24 qershor.

Autoritetet turke thonë se refuzimi i liras ka qenë konspiracion nga fuqitë e huaja për dobësim të shtetit.

“Nëse në sektorin financiar luhen këto lojëra të punës kundër investitorëve tanë dhe ndërmarrësve, ju informoj se do të paguani një cmim të madh”, tha Erdogan.

XS
SM
MD
LG