Ndërlidhjet

Papa Françesku dhe patriarkët ortodoksë luten për të krishterët e Lindjes së Mesme


Papa Françesku ka denoncuar heshtjen ndaj dhunës në Lindjen e Mesme dhe deportimit të të krishtervë nga shtëpitë e tyre. Këtë adresim Papa e ka bërë gjatë një tubimi mes ortodoksëve patriarkë dhe lidërve katolikë, që ishin mbledhur për lutjet për paqe në rajon.

Mesha u mbajt në Bari të Italisë, që konsiderohet si urë në mes të Lindjes dhe Perëndimit. Për vite me radhë, Vatikani kishte ngritur zërin ndaj deportimit të të krishterëve nga komunitetet e Lindjes së Mesme.

XS
SM
MD
LG