Ndërlidhjet

Amnesty International i bën thirrje Iranit për qasje në ujë të pijshëm


Amnesty International ka bërë thirrje ndaj Iranit që të sigurojë se iranianët kanë qasje në ujë të pijshëm si dhe të zhvillojnë një hetim të pavarur lidhur me raportimet se forcat e sigurisë kanë përdorur dhunë të panevojshme ndaj atyre që kanë protestuar për ujë dhe ndotje të ajrit.

“Autoritetet iraniane duhet po ashtu të sigurojnë se njerëzit në Khuzestan dhe province tjera në Iran të shijojnë të drejtën e qasjes në ujë të pijshëm”, thuhet në komunikatën e 6 korrikut.

Një numër i madh i njerëzve përfshinë rrugët për të protestuar ndaj shkurtimeve të ujit. Të shtëna janë dëgjuar në videot e publikuara në rrjete sociale më 30 qershor gjatë protestave. Zyrtarët raportuan se kishte të plagosur.

XS
SM
MD
LG