Ndërlidhjet

Ish sekretari i OKB-së Kofi Annan, ndërron jetë në moshën 80 vjeçare


Ish sekretari gjeneral i Kombeve të Bashkuara, Kofi Annan, që kishte fituar çmimin Nobel për Paqe për shkak të punës së tij humanitare, ka ndërruar jetë në moshën 80 vjecare.

Ai “ndërroi jetë paqësisht të shtunën pas një sëmundjeje të shkurtër”, deklaruan nga Fondacioni i emëruar pas emrit të tij.

Anan ishte afrikani i parë që kishte marrë rolin e diplomatit kryesor në botë, duke shërbyer nga viti 1997 deri më 2006.

Ai më vonë kishe shërbyer si i dërguar i posaçëm në Siri, për të gjetur një zgjidhje paqësore për konfliktin.

Në një njoftim të vdekjes së tij, Fondacioni Kofi Annan, e ka përshkruar atë si “udhëheqës i botës” dhe një njëri të përkushtuar ndërkombëtarisht, që luftoi tërë jetën për një botë më paqësore.

XS
SM
MD
LG