Ndërlidhjet

Ekuadori ashpërson masat ndaj migrantëve nga Venezuela


Ilustrim

Ekuadori ka vendosur rregulla të reja në ndalimin e migrantëve nga Venezuela për të hyrë në vend pa pasaportë.

Mijëra njerëz nga Venezuela që po ikin nga kriza ekonomike dhe politike e vendit, kanë kaluar nëpër Ekuador duke përdorur vetëm letërnjoftimin.

Shumica janë drejtuar në veri për t’u bashkuar me familjen në Peru dhe Kili.

Kolumbianët kanë protestuar ndaj këtij rregulli, duke theksuar se migrantët do të mbeten të bllokuar në anën tjetër të kufirit.

Në një incident, banorët e një qyteti brazilian kanë sulmuar një kamp të migrantëve të Venezuelas dhe kanë detyruar migrantët të dalin në anën tjetër të kufirit.

Venezuela ka vuajtur pasojat me vitë nga inflacioni i lartë dhe shkurtimi i ushqimit dhe medikamenteve.

XS
SM
MD
LG