Ndërlidhjet

Zimbabve: Gjykata mbështet Emmerson Mnangagwan


Emmerson Mnangagwa

Gjykata Kushtetuese e Zimbabvesë hodhi poshtë ankesën e opozitës për rezultatet e zgjedhjeve presidenciale të muajit të kaluar dhe me këtë rast e shpalli të vlefshme fitoren e Emmerson Mnangagwas.

Inaugurimi si president i Emmerson Mnangagwas do të bëhet pas 48 orëve.

Opozita pretendon se ka pasur vjedhje votash dhe ka kërkuar zgjedhje të reja ose të shpallet fitorja e kandidatit të saj, Nelson Chamis.

Komisioni i Zgjedhjeve ka shpallur fitoren e Mnangagwas, i cili kishte mbledhur 50.8 për qind të votave.

XS
SM
MD
LG