Ndërlidhjet

Sonda e Kinës zbarkon në anën e errët të Hënës


Një model i sondës kineze Chang'e-4

Kina tha se ka zbarkuar me sukses një anije kozmike në anën e errët të Hënës.

Në orën 10:26, sipas kohës në Pekin, sonda Chang'e-4 ka prekur në destinacion, tha media shtetërore.

Sonda e telekomanduar ka dërguar instrumente për të analizuar gjeologjinë e rajonit, si dhe për të kryer eksperimente biologjike.

Zbarkimi shihet si një moment i rëndësishëm në eksplorimin e hapësirës.

Shtetet e Bashkuara kanë zbarkuar 12 njerëz në Hënë nga viti 1969 deri më 1972. Asnjë nga aterimet nuk është bërë në anën e errët të Hënës.

Ata kanë bërë fotografi të anës së largët, por askush nuk ka zbritur atje.

Shtetet e Bashkuara, India, Japonia dhe Rusia kanë po ashtu plane për të dërguar sonda në Hënë në të ardhmen e afërt.

XS
SM
MD
LG