Ndërlidhjet

Haradinaj përgëzon certifikimin ndërkombëtar të KOSTT-it


Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, përmes një postimi në Facebook, ka përgëzuar Operatorin e Sistemit të Transmisionit dhe Tregut të Energjisë në Kosovë (KOSTT), për certifikim nga Komuniteti Rregullativ i Energjisë (ECRB), me të cilën KOSTT-it i njihen të gjitha asetet ndërkombëtarisht.

“Çertifikimi nga Sekretariati i Komunitetit te Energjise ka rëndësi për njohjen e KOSTT si Operator i Sistemit Transmetues nga Rrjeti Europian i Operatorëve të Sistemit Transmetues të Energjisë Elektrike, si një ndër parakushtet themelore për anëtarësim në ENTSO-E, dhe institucionet tjera europiane, që do t’i mundësonte operim të pavarur nga Serbia”, tha Haradinaj.

XS
SM
MD
LG