Ndërlidhjet

Çka është mbrojtja në heshtje?


Mbrojtja në heshtje është e drejtë legjitime dhe ligjore e gjithsecilit person që ftohet para një procedure penale, tha për Radion Evropa e Lirë, Avni Puka, profesor i të Drejtës Penale në Universitetin e Prishtinës.

Sipas tij, mbrojtja në heshtje është zbatuar nga kryeministri në detyrë, Ramush Haradinaj dhe të tjerët [ish-pjesëtarë të UÇK-së], meqë Gjykata Speciale nuk jep informacione se "për çka dikush akuzohet dhe për cilat veprime".

“Atëherë në këtë fazë është edhe imponuese që mbrojtja të bëhet në heshtje, derisa të mësohen për cilat fakte bëhet fjalë".

“Në rastin e zotit Haradinaj do të jetë shumë me interes të mësohet se për cilat vepra, për cilat fakte është ftuar si person i dyshuar. Personalisht kam përshtypjen se kjo do të jetë në interes edhe për praktikën ndërkombëtare të gjykimit të krimeve të luftës”, tha ai.

XS
SM
MD
LG