Ndërlidhjet

Shefi i Facebookut pranon rritjen e taksave në Evropë


Mark Zuckerberg.

Shefi i gjigantit, Facebook, Mark Zuckerberg ka thënë se pranon që kompania e tij mund të paguajë më shumë taksa në të ardhmen në Evropë dhe pranon “frustrimin” e njerëzve lidhur me këtë çështje.

Ai ka thënë po ashtu se mbështet planet e Institutit kërkimor, Organizata për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim për të gjetur një zgjedhje globale.

Facebook edhe kompani tjetër janë akuzuar vazhdimisht se nuk kanë paguar shumën e duhur të taksave në shtetet ku veprojnë.

Mbretëria e Bashkuar ka thënë se planifikon të prezantojë taksa të reja për shërbimet e saj digjiale në muajin prill, pavarësisht kundërshtimeve të SHBA-së.

Nëse merret ky vendim, Mbretëria e Bashkuar mund të përfitojë deri në 500 milionë dollarë brenda vitit.

Franca në anën tjetër është pajtuar për të shtyrë vënien e taksave në shitjet digjitale deri në fund të vitit, duke shtyrë kështu edhe arritjen e një marrëveshjeje globale.

Zyrtarët amerikanë për tregti kanë thënë se kompanitë amerikane po shënjestrohen padrejtësisht në Evropë.

Në shenjë hakmarrjeje, Uashingtoni ka kërcënuar me vënien e tarifave në disa produkte ushqimore franceze.

XS
SM
MD
LG