Ndërlidhjet

Mesha e së dielës mbahet pa praninë e besimtarëve


Katerdralja "Nënë Tereza" në Prishtinë.

Ipeshkvi i Kosovës, Dodë Gjergji ka njoftuar se Mesha e së dielës do të organizohet pa besimtarë, për shkak të përhapjes së koronavirusit.

“Lus besimtarët që të na mirëkuptojnë dhe gjatë kohës së meshës të qëndrojnë në shtëpitë e tyre, dhe nga aty të na bashkohen në lujte për vete, për familjet dhe për të gjithë njerëzit në Kosovë”, ka shkruar ai në llogarinë e tij në Facebook.

Qeveria e Kosovës ka marrë një sërë masash për parandalimin e përhapjes së koronavirusit të ri, përfshirë edhe anulimin e një sërë aktivitetesh pa praninë e publikut.

Po ashtu, Bashkësia Islame e Kosovës ka njoftuar se nuk do të mbajë falje të organizuara ditore, me qëllim të parandalimit të përhapjes së sëmundjes Covid-19.

Deri më tani në Kosovë janë infektuar pesë persona me koronavirusin e ri.

XS
SM
MD
LG