Ndërlidhjet

Shtyhet lansimi i simboleve për komunikim elektronik


Ilustrim.

Organizata joqeveritare, Unicode Consortium, ka njoftuar se lansimi i simboleve të reja për komunikim elektronik, është shtyrë për vitin 2022, ndonëse viti fillestar i publikimit ishte 2021.

Kjo Organizatë varet nga vullnetarët që ka, andaj ka njoftuar për ndërrim të sistemit të zakonshëm të punës, për shkak të pandemisë me koronavirus.

“Kemi kuptuar se kontribuesit tanë janë duke u përballur me shumë gjëra në këtë moment, andaj kemi menduar se është në interesin më të mirë të vullnetarëve dhe organizatave tjera, që të shtyjmë datën standarde të lansimit”, ka thënë presidenti i kësaj Organizate, Matt Davis.

Megjithatë ai ka thënë publikimi i disa simboleve të reja do të ndodhë në vjeshtë të këtij viti, pasi për versionin 13.0 është kryer puna para pandemisë.

Në mesin e simboleve të reja është fytyra e maskuar dhe fluskat e çajit.

Për më shumë lajme rreth koronavirusit vizitoni blogun e Radios Evropa e Lirë.

XS
SM
MD
LG