Ndërlidhjet

Policia e Kosovës ndalon 53 persona që s’i respektuan masat kundër koronavirusit


Policia e Kosovës.

Policia e Kosovës ka njoftuar se gjatë 24 orëve të fundit, në 13 raste ka arrestuar 53 persona në komunat e ndryshme të Kosovës, për mosveprim në përputhje me dispozitat shëndetësore gjatë pandemisë.

Sipas njoftimit të Policisë së Kosovës, në dy raste në komunën e Ferizajit janë ndaluar 33 persona, në tre raste në Prizren - 12 persona, në pesë raste në Gjilan - 5 persona, si dhe në tre raste në Mitrovicën e Jugut janë ndaluar 3 persona.

Shumica e rasteve të ndalimit të këtyre personave ka të bëjë me mosrespektimin e orarit të lëvizjes gjatë pandemisë dhe punën në lokale afariste, për të cilat ekzistojnë ende ndalesat, por edhe tentimi për mbajtje të ritualit fetar në formë të organizuar.

Me rekomandimin e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës, Ministria e Shëndetësisë aktualisht po zbaton masën e kufizimit të lëvizjes së qytetarëve në Kosovë, dy herë nga 2 orë në ditë, sipas numrave të parafundit personal në letërnjoftimeve.

Sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik, në Kosovë deri më tani janë regjistruar 1,032 raste me COVID-19. Prej tyre, 789 janë shëruar dhe 29 persona kanë vdekur.

XS
SM
MD
LG