Ndërlidhjet

Qeveria spanjolle do të kërkojë zgjatjen e gjendjes së jashtëzakonshme


Kryeministri spanjoll, Pedro Sanchez.

Kryeministri spanjoll, Pedro Sanchez, tha se javën tjetër do të kërkojë nga parlamenti të zgjasë gjendjen e jashtëzakonshme edhe për dy javë të tjera.

Zgjatja e gjendjes së jashtëzakonshme, sipas tij, duhet "për të përfunduar me pandeminë një herë e përgjithmonë".

Spanja vendosi një gjendje të jashtëzakonshme në 14 mars e cila përfshinte një bllokim të rreptë nën të cilin njerëzit mund të linin shtëpitë e tyre vetëm për të blerë ushqim, për të kërkuar kujdes mjekësor, ose për punë, nëse nuk mund të punonin nga shtëpia.

Nga sëmundja COVID-19, që e shkakton koronavirusi i ri në Spanjë kanë vdekur rreth 27,000 persona, ndërsa 239,429 janë regjistruar si të infektuar.

Por, kryeministri Sanchez tha se gjendja me epideminë është përmirësuar.

Ndalimet dhe kufizimet janë lehtësuar në mënyrë selektive në rajonet e Spanjës, në varësi të numri të infektuarve.

XS
SM
MD
LG