Ndërlidhjet

Turqi: Fushatë për rikthimin e dënimit me vdekjePas disa krimeve monstruoze ndaj fëmijëve dhe krimeve në familje, në Turqi është aktualizuar fushata për rikthimin e dënimit me vdekje, që u pçezullua në vitin 2001.

"Ne propozuam që Parlamenti ta rikthejë dënimin me vdekje. Kemi filuar aksionin për grumbullimin e nënshkrimeve nga qytetarët, të cilët sigurisht që do ta mbështesin idenë tonë për të shpalur referendum", thuhet në njoftimin e Partisë së Unitetit të Madh.

Kundërshtarët e dënimit kapital vlerësojnë se heqja e tij kjo nuk do ta zvogëlonte shkallën e kriminalitetit.
XS
SM
MD
LG