Ndërlidhjet

Irlanda kërkon sërish ndihmëKatër nga bankat e Irlandës kanë nevojë për një ndihmë të re në vlerë prej 24 miliardë eurosh. Në fund të vitit 2010 Irlanda morri një ndihmë shpëtimi nga BE-ja për shkak të defiçitit buxhetor, ndihmë që aktualisht duket e pamjaftueshme.

Nga fillimi i krizës financiare në vitin 2008, qeveria irlandeze i dha 43 miliardë euro ndihmë sistemit bankar. Ky i fundit është goditur nga kreditë e këqija dhe investimet me rrezikshmëri të lartë.
XS
SM
MD
LG