Ndërlidhjet

OKB: Në Arktik është shënuar humbje rekorde e Ozonit


Organizata Meteorologjike Botërore thotë se është shënuar humbje rekorde e Ozonit mbi Arktik, gjatë muajve të fundit.

Kjo agjenci e Kombeve të Bashkuara tha se shtresa e Ozonit mbi Arktik, ka shënuar humbje afro 40%, prej fillimit të dimrit e deri në fund të muajit mars.

Humbja e mëparshme sezonale ishte 30%.

Për këtë humbje agjencia ka fajësuar praninë e vazhdueshme të substancave dëmtuese ndaj ozonit dhe dimrin shumë të ftohtë në stratosferë.
XS
SM
MD
LG