Ndërlidhjet

Greqia nuk planifikon ristrukturim të borxhitMinistri i Financave i Greqisë, Jorgos Papakonstantinu e hodhi poshtë mundësinë e ristrukturimit të borxhit të vendit.

Vitin e kaluar Greqia e shmangu falimentimin në saje të paketës së ndihmave prej 110 miliardë eurosh nga Bashkimi Evropian dhe nga Fondi Monetar Ndërkombëtar.

Në këmbim, qeveria greke i zvogloi pensionet dhe rrogat në sektorin publik, ndërsa i rriti tatimet dhe moshën e daljes në pension.
XS
SM
MD
LG