Ndërlidhjet

Plani që eviton krizën e ardhshme


Grupi i 20 shteteve që kanë ekonomitë më të zhvilluara janë pajtuar rreth planit që ka për qëllim shmangien e krizave të ardhshme ekonomike botërore.

Plani i arritur nga ministrat e financave të G20-ës do t’i lejojnë Fondit Monetar Ndërkombëtar që të ekzaminojnë nivelet e borgjeve dhe balanseve të tregut të 7 ekonomive më të fuqishme të botës.

Ministrja franceze e Financave, Kristinë Lagard e përshkroi planin si një “progres jashtëzakonisht të madh” megjithëse vendet të cilat do të mbikqyren nuk janë të obliguara që domosdo t’iu përmbahen rekomandimeve të FMN-së.

XS
SM
MD
LG