Ndërlidhjet

BUKURESHT/SOFJE


Bullgaria dhe Rumania prej mbrëmë janë anëtare të plotëfuqishme të Bashkimit Evropian.
Kryetari i Rumanisë Trajan Basesku para masës së tubuar në qendër të Bukureshtit ka thënë se ata kishin "arritur në Evropë":
"Ne jemi evropian. Ne i jemi mirënjohës Bashkimit Evropian, sepse ata na ndihmuan shumë. U dëshirojmë një vit të lumtur të gjithëve nga Bashkimi Evropian", ka deklaruar në ndrrimin e moteve kryetari rumun Trajan Basesku.
Në kryeqendren e Bullgarisë në Sofje numër i madh i qytetarëve ishin tubuar dhe kishin kënduar hymnin e Bashkimit Evropian.
Presidenti Xheorgji Pervanov këtë e kishte cilësuar si një nga ditët më të rëndësishme në historinë e kombit bullgar.
XS
SM
MD
LG