Ndërlidhjet

PRISHTINË


Besimtarët ortodoksë në Kosovë kanë festuar sot Krishtlindjet ortodokse. Liturgjia kryesore është mbajtur në Manastirin e Graçanicës, me ç'rast peshkopi Artemije i ftoi serbët e Kosovës që të vazhdojnë të jetojnë në Kosovë. "Është me rëndësi që të jetojmë në këto hapësira të shenjta të Kosovës", tha peshkopi Artemije. Në Liturgjinë e mbajtur në Manastirin e Deçanit kanë marrë pjesë edhe kryeadministratori i Koasovës, Joakim Ryker dhe komandanti i KFOR-it, Roland Kater. Krishtlindjet ortodokse në Kosovë u festuan edhe në vendbanimet e serbëve në Kosovë.
XS
SM
MD
LG