Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Sekretari i ri Kombeve të Bashkuara Ban Ki Moon tha se organizata botërore duhet t'a forcojë kapacitetin e vet për t'u marrë me kërcënimet 'paprecedente' për paqen dhe sigurinë. Duke ju drejtuar Këshillit të Sigurimit, Ban theksoi se prioritetet e organizatës që ai e drejton janë kriza në rajonin e Darfurit, konflikti i vazhdueshëm në Lindjen e Mesme, dhe çështja e statusit të Kosovës. Ai tha se "terrorizmi, SIDA dhe moszgjerimi i armëve të shkatërrimit në masë, janë poashtu sfida për Kombet e Bashkuara".
XS
SM
MD
LG