Ndërlidhjet

BRUKSEL


Komisioneri i BE-së për Zgjerimin Oli Rehn ka tnënë se zgjidhja për statusin e Kosovës duhet të jetë politikisht dhe legalisht e qartë, dhe të mundësojë marrëdhënie kontraktuale ndërkombëtare.
"Kosova po lëviz drejt momentit kritik. BE-ja dëshiron të siguroj që procesi i statusit të jetë i suksesshëm dhe të çoi tek një zgjidhje e qëndrueshme për Kosovën", ka thënë Rehn për të shtuar se "kjo zgjidhje duhet të jetë e qartë si dhe të caktoj një vizion të qartë për zhvillimin e ardhshëm të Kosovës".
Rehn tha se çështja e statusit të Kosovës është rast i veçant dhe nuk paraqet presedencë.
XS
SM
MD
LG