Ndërlidhjet

PRISHTINË


Mobilcom Austria, IPKO net me konzorciumin Telekom Slovenia/ Mobitel, Team Kosova dhe Kosmocell janë kompanitë që kanë hyrë në garë për telefoninë e dytë mobile në Kosovë.
Të katër kompanitë do të vlerësohen nga Komisioni Vlerësues i përbërë nga ART, Qeveria, dhe UNMIK-u, edhe pse Komisioni, nuk është kompletuar ende.
Sipas kritereve të vendosura nga Ministria e Transportit dhe Postë-Telekomunikacionit, ofertuesit do të përzgjidhen në bazë të asaj se sa shpejt do të arrijnë nivelin e mbulueshmërisë, sa do të kenë participim vendor, çfarë do jetë kualiteti dhe gama e shërbimeve si dhe çfarë përvoje kanë në telefoninë mobile. Çmimi minimal që duhet të ofrojnë kompanitë ofertuese është 20 milionë euro.
Deri në përzgjedhjen e kompanisë fituese, shërbimet e telefonisë mobile do t’i kryejë operatori i vetëm legal në Kosovë Vala 900.
XS
SM
MD
LG