Ndërlidhjet

TIRANË


Bashkimi Evropian paralajmëroi Shqipërinë se mbajtja e zgjedhjeve të lira dhe të drejta është kërkesë thelbësore për marrëdhënie më të ngushta me bllokun.
"Forcat politike në Shqipëri duhet ta zbatojnë marrëveshjen e arritur një javë më parë, duke punuar së bashku në frymë të mirëbesimit, dhe duke ecur përpara me përgatitjet që të mos ketë shtyrje tjetër të zgjedhjeve", thuhet në një deklaratë të BE-së.
Unioni ka lëvduar presidentin Alfred Moisiu për rolin e tij në marrëveshjen e arritur.
XS
SM
MD
LG