Ndërlidhjet

PRISHTINË


Kampi i Plemetinit do të mbyllet në prill të vitit 2007. Është ky premtimi i radhës i dhënë nga shefi i UNMIK-ut Joachim Rucker për kampin, që nga paraardhësi i tij u pat quajtur 'kampi i turpit'.
Ruecker gjatë një vizite që ka bërë së bashku me krerët e komunës së Obiliqit në Plemetin ka kërkuar integrimin politik, ekonomik e social të komunitetit rom, ashkali e egjiptas. “Është qëllim yni që në prill të 2007-tes të mbyllet kampi dhe ju të shkoni në shtëpitë tuaja", ka thënë Ruecker.
XS
SM
MD
LG