Ndërlidhjet

BRUKSEL


"Aleatët e NATO-s e mbështesin propozimin që presidentit Ahtisaari do ta paraqesë te palët më 2 shkurt", tha sot në Brukesl, sekretari i prëgjithshëm i aleancës veri atlantike, Jaap De Hoop Scheffer. Mëtutje ai tha se "mbështesim orarin e tij dhe mendoj se është e rëndësishme që të gjitha vendet në rajon ta bëjnë të njejtën gjë". Këto komente ai i bëri pas takimit me presidentin e Maqedonisë, Branko Cërvenkovski në Bruksel. Zoti Scheffer tha, poashtu se "KFOR-i është i gatshëm për të gjitha eventualitetet, prandaj askush në Kosovë të mos ketë iluzione se ata duhet ta testojnë KFOR-in" dhe shtoi se "kjo ka të bëjë si me shumicën ashtu edhe me pakicën" në Kosovë. Presidenti Branko Cërvenkovski tha se Maqedonia do ta mbështesë zgjidhjen e përhershme, që garanton stabilitet në rajon.
XS
SM
MD
LG