Ndërlidhjet

BEOGRAD


Andreja Mlladenoviq, zëdhënës i Partisë Demokratike të Serbisë, të kryeministrit Koshtunica, tha sot se është e e "turpshme dhe për gjykim" ajo që i dërguari i Kombeve të Bashkuara për statusin e Kosovës, Martti Ahtisaari nuk dëshiron ta presë formimin e qeverisë së re të Serbisë, para se ta paraqesë planin e tij për statusin e Kosovës. "E tërë kjo i përngjanë trajtimit të Serbisë si një shteti kolonial, që do të bëjë çdo gjë që i sugjerohet", tha zoti Mlladenoviq. Sipas tij, një pjesë e Ekipit për negociata, i cili e përfaqëson qeverinë e Serbisë, nuk ka legjitimitet për të vendosë për çështjet lidhur me Kosovën. Zoti Ahtisaari "mund të vijë në Beograd, por me qeverinë nuk mund të bisedoj, sepse kjo qeveri kryen vetëm punë teknike", tha Andreja Mlladenoviq.
XS
SM
MD
LG