Ndërlidhjet

KABUL


Organizata Human Rights Watch thotë se më se 1000 civilë janë vrarë në Afganistan gjatë vitit 2006. Sipas kësaj organizate, kjo tregon se qeveria e Afganistanit nuk i ka realizuar obligimet e veta për krijimin e sigurisë. Human Rights Watch, që selinë e ka në Nju Jork, thotë se qeveria afgane ka dështuar ti realizoj synimet për siguri dhe zhvillim, që i kishte paraqitur para një viti. Në raport theksohet se "Kabuli dhe mbështetësit e tij ndërkombëtarë kanë bërë pak progres në fushat themelore, siç janë siguria, ushqimi, rryma, uji dhe përkujdesja shëndetësore".
XS
SM
MD
LG