Ndërlidhjet

HAGË


Kryeprokurorja e Tribunalit të Hagës, Carla del Ponte tha sot se ajo ka shqetësim se disa vende anëtare të Bashkimit Evropian do të bëjnë presion për vazhdimin e bisedave për anëtarësim të Serbisë, duke i dëmtuar gjasët e Beogradit që ti dorëzojë të dyshuarit kryesor për krime të luftës. Zonja del Ponte tha se ndjenë një ndryshim në disponim dhe një qëndrim më të butë ndaj Serbisë në mesin e Bashkësisë ndërkombëtare derisa plani i Kombeve të Bashkuara duket se do ti sjellë Kosovës pothuajse pavarësi të plotë dhe pasi Mali i Zi votoi për pavarësi nga Beogradi. "Tash situata është sensitive dhe delikate pasi disa shtete të Bashkimit Evropian mendojnë ...Serbia e gjorë". Mëtutje ajo tha se "nëse ata i vazhdojnë bisedimet pa bashkëpunimin e plotë me ne, mendoj se ne mund ti harrojmë të dyshuarit, e veçanërisht Mlladiqin".
XS
SM
MD
LG