Ndërlidhjet

UASHINGTON


Nënsekretari amerikan i Shtetit Nikolas Burns tha se Shtetet e Bashkuara kanë gjurmuar përfshirjen e Iranit me kryengritësit irakianë për rreth dy vite, dhe kanë nxjerrë në pah se përkrahja e Iranit për kryengritësit shiitë në jug të Irakut, është në rritje e sipër.
Ndërkaq zëdhënësi i Departamentit të Shtetit Sean McCormack paralajmëroi se do të mirren të gjitha masat për t'i mbrojtur ushtarët amerikanë në Irak.
"Në rast se Irani bashkëpunon me rrjetet brenda Irakut që paraqesin rrezik për ushtarët amerikanë, patjetër që ne do të konfrontohemi me këto rrjete për shkak se paraqesin kërcënim të drejtpërdrejt për ushtarët amerikanë. Do të ndërmarrin çfarëdo hapash në Irak me qëllim që t'i mbrojmë forcat tona", tha McCormack.
XS
SM
MD
LG